Fursecuri cu ciocolata si cirese
PrinteazaFursecuri cu ciocolata si cirese din: cirese uscate, rom, faina, praf de copt, bicarbonat, sare, unt, zahar brun, zahar, oua, vanilie, cicolata neagra, ciocolata alba.
- 3/4 ceasca cirese uscate, tocate
- 1 cana de rom
- 2 1/4 ceasca, plus o lingura faina
- 1 lingurita praf de copt
- 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita sare
- 150 g de unt
- 2/3 cana zahar brun
- 2/3 ceasca zahar
- 2 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 120 g ciocolata neagra, maruntita
- 120 g ciocolata alba, maruntita
Mod de preparare:
Puneti ciresele uscate tocate intr-o cratita mica si se toarna romul deasupra. La foc mediu, fierbeti ciresele in rom pentru 15-20 de minute. Opriti focul si pastrati deoparte.
Intr-un castron , se adauga unt, zahar si zahar brun. Bateti 2-3 minute.
Se adauga oua, unul cate unul, bateti bine. Adaugati vanilie, praf de copt, bicarbonat de sodiu si amestecati bine. Se incorporeaza faina. Scurgeti ciresele si adaugati impreuna cu ciocolata neagra si alba in aluatul de prajituri.
Se amesteca usor.
Formati prajiturele cu ajutorul unei linguri, intr-o tava.
Coaceti la 180 C timp de 8-10 minute. Lasati sa se raceasca, apoi serviti.
Pofta buan!