Ficat la gratar cu cartofi
PrinteazaFicat la gratar cu cartofi din: ficat, ulei, mustar, sare, piper, cartofi, smantana.
- 1 kg ficat
- 2 linguri cu ulei
- 1 lingură cu muştar
- sare
- piper măcinat
- 1 kg cartofi
- 1 cană cu smântână
Mod de preparare:
Tăiaţi ficatul felii groase, pe care le ungeţi cu ulei, apoi cu muştar şi le lăsaţi deoparte 10 min. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi puneţi-i la fiert în apă caldă cu 1 lingura cu sare.
Lăsaţi să fiarbă încet, scurgeţi apa, puneţi-i pe platou şi acoperiţi-i cu smântână în momentul în care-i serviţi.
Puneţi pe grătar feliile de ficat, întoârceţi-le des, puneti sare şi piper şi urmăriţi să nu se ardă. Ficatul trebuie să fie moale, dar bine făcut.
Serviţi lângă cartofi fierţi.
Pofta buna!