Mancare de linte cu chiftelute
PrinteazaMancare de linte cu chiftelute din: carne tocata, ceapa, usturoi, paine, patrunjel, linte, morcov, rosii, bulion, ulei, sare, piper.
- 350 g carne tocată
- o ceapă
- 2 căţei usturoi
- 2 felii pâine de o zi
- o legătură pătrunjel
- 200 g linte
- o ceapă
- un morcov
- o conservă mică roşii
- o lingură bulion
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intâi se pregătesc chiftelele pentru care se amestecă bine carnea cu ceapa mărunt tocată, usturoiul pisat, jumătate din cantitatea de pătrunjel tocat şi pâinea înmuiată în apă.
Se potriveşte gustul de sare şt piper, se amestecă bine, se frământă şi se modelează chiftelele. Se rumenesc pe o parte folosind o lingură de ulei şi se scot deoparte.
Intr-o cratiţă se pune restul de ulei, se căleşte ceapa tocată şi se adaugă roşiile şi bulionul. Se lasă un minut şi apoi se pun lintea, chiftelele, morcovul ras şi se lasă la fiert 30-40 de minute.
Se aduce la masă cu restul de pătrunjel tocat.
Pofta buna!