Tarta cu banane si scortisoara
PrinteazaTarta cu banane si scortisoara din: faina, unt, banane, zahar, scortisoara.
Pentru aluat:
- 130 g făină
- 60 g unt
- un praf sare
- 250 ml apă rece
Pentru umplutură:
- 3 banane foarte coapte
- 80 g zahăr cubic
- scorţişoară
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă ingredientele şi, după omogenizare, se adună într-o bilă care se lasă la frigider pentru 30 de minute.
Intre timp, se pregăteşte caramelul, pentru care zahărul se pune într-o crăticioară pe foc şi se stropeşte cu puţină apă cât să-l ude. Se lasă să ajungă la punctul de fierbere fără a amesteca.
Se toarnă în tava de copt şi se roteşte pentru a îmbrăca toată tava caramelul.
Se aşază felii de banane peste caramel, se presară cu scorţişoară, după gusit şi se aşază aluatul deasupra, se fac câteva găuri în aluat şi se coace 30 de minute.
Se răstoarnă din tavă imediat ce a fost scoasă din cuptor, cât timp caramelul este fierbinte.
Pofta buna!