Cartofi dulci cu ulei de masline si rozmarin la cuptor din: cartofi dulci, ulei de masline, rozmarin, sare, piper. Cartofii dulci cu rozmarin la cuptor sunt o alegere excelentă pentru o gustare sau o garnitură sănătoasă și delicioasă. Această rețetă simplă pune în evidență dulceața naturală a cartofilor dulci și combină aroma bogată a rozmarinului. […]
Reteta zilei: Cartofi la cuptor cu patrunjel
PrinteazaCartofi la cuptor cu patrunjel din: cartofi, unt, usturoi, patrunjel, sare.
Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina B6, potasiu, fier și fibre alimentare. De asemenea, conțin cantități semnificative de magneziu, fosfor, cupru și niacină.
Cartofii conțin antioxidanți, cum ar fi vitamina C și compușii fenolici, care pot ajuta la combaterea radicalilor liberi din organism și la protejarea celulelor de stresul oxidativ.
Ingrediente:
- 4 cartofi
- 2 linguri unt
- 2 catei usturoi
- 1 legatura patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Taiati cartofii in jumatati, adaugati intr-o cratita, impreuna cu unt si usturoi si acoperiti cu apă.
Incorporati patrunjel si lasati sa fiarba la foc mediu timp de 12 minute.
Incălziți cuptorul. Dati cartofii la cuptor aproximativ 3-5 minute sa se rumneasca.
Asezonati, dupa gust.
Serviti cartofii calzi.
Cartofi la cuptor cu patrunjel
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Reteta zilei: Cartofi la cuptor cu aroma de cimbru