Carnati de casa cu slanina
PrinteazaCarnati de casa cu slanina din: carne de porc, carne de vita, slanina, boia, usturoi, ienibahar.
- 1 kg carne de porc
- 1 kg pulpa de porc
- 1 kg slanina
- 2 kg carne de vita
- 2 linguri boia
- 1 lingurita ienibahar
- 2 căpăţâni usturoi
- intestine groase de porc
- 3-4 căţei usturoi
Mod de preparare:
Carnea şi slănina se toacă cu cuţitul cât mai mărunt şi se pun într-un vas. Se presară boia, ienibahar, se adaugă usturoiul pisat şi apoi circa 100 ml apă.
Se amestecă şi se frământă bine potrivind gustul. Pâlnia specială de cârnaţi se ataşează la maşina de tocat şi se umplu intestinele.
Se formează cârnaţii prin răsucire din loc în loc, se leagă şi se lasă la aer rece, la zvântat, pentru cateva zile.
Pofta buna!