Oua Soubise
PrinteazaO reteta delicioasa de oua soubise din: graham, oua, frisca lichida, zahar, ceapa, unt, faina, ulei, ketchup, sare si piper alb.
- 8 felii de pâine graham
- 4 ouă
- 150 ml frişcă lichidă
- 1 cub de concentrat de supă de vită
- 20 gr zahăr
- 500 gr ceapă
- 75 gr unt
- 20 gr făină
- 30 ml ulei
- 50 gr ketchup
- 20 gr sare
- 2 gr piper alb
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă, se spală, se taie în sferturi, apoi se pune la fiert în apă. Ouăle se fierb în apă cu sare circa 7 minute, apoi se scot şi se curăţă.
In mijlocul fiecărei felii de pâine se formează o adâncitură în care se pun jumătăţi de ouă, apoi se stropeşte totul cu ulei şi se condimentează cu piper.
Peste ceapa fiartă şi scursă de apă se pun 50 gr de unt, zahărul, sare şi piper, se înăbuşă circa 15 minute, după care se mixează cu ajutorul unui blender.
Intr-o tigaie, pe foc mic se topeşte restul de unt, se adaugă concentratul de supă dizolvat în puţină apă clocotită şi făina în ploaie, amestecând continuu până se formează un sos fin. Se îndepărtează de pe foc şi se omogenizează cu frişca lichidă şi piureul de ceapă.
Sosul obţinut se toarnă pe feliile de pâine, de jur împrejurul ouălor. Feliile astfel garnisite se aşează pe o tavă, se ornează cu ketchup şi se coc circa 10 minute în cuptor incins la 180 grade C. Ceapa trebuie pusă la fiert în apă doar cât să o acopere, iar dacă în final sosul de ceapă este prea moale, acesta poate fi îngroşat cu o cantitate mică de fulgi de cartofi.
Poftă bună!