Salata rece de andive
PrinteazaSalata rece de andive din: andive, ceapa, nuca, otet, ulei, sare, piper.
- 500 g andive
- 7 ceapă
- 30 g miez de nucă
- 25 ml oţet
- 25 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă andivele de foile veştede, se spală şi se desfac foile, cu grijă, să nu se rupă. Se pun andivele la fiert într-o oală cu apă fiartă şi puţină sare.
Când devin moi, se scot cu spumară, se trec sub un jet de apă rece. Se lasă la scurs şi apoi se toacă mărunt. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, iar miezul de nucă se pisează cât mai fin.
Intr-un castron de porţelan se amestecă andivele cu ceapa şi miezul de nucă pisat, se adaugă oţetul şi uleiul, se potriveşte de sare şi piper şi se amestecă.
Pofta buna!