Reteta zilei: Verzişoare de Bruxelles cu bacon
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de verzisoare de bruxelles cu bacon din: varza de bruxelles, bacon, ulei de masline, ardei iute, lamaie, sare, piper alb si chimen.
Ingrediente:
- 400 gr varză de Bruxelles
- 100 gr bacon
- 30 ml ulei de măsline
- 1 ardei iute
- 1/2 lămâie
- 10 gr sare
- 2 gr piper alb
- 2 gr chimen
Mod de preparare:
Varza de Bruxelles se curăţă, se spală, se pune la fiert în apă rece cu puţină sare, iar după ce este fiartă, se pune la scurs într-o strecurătoare.
Baconul taie în felii subţiri, apoi două treimi din cantitate se taie în bucăţi mici şi se pun la călit într-o tigaie cu ulei.
După ce baconul este rumenit, se adaugă chimenul şi piperul, apoi varza fiartă şi se amestecă uşor până ce verzele sunt învelite în grăsimea din tigaie.
Se stropeşte totul cu zeamă de lămâie, se adaugă câteva feliuţe de ardei iute şi se căleşte până când sosul din tigaie este absorbit.
Pentru acest preparat nu se recomandă folosirea verzei de Bruxelles congelată, deoarece aceasta, în timpul călini, se sfărâmă, dând un aspect neplăcut.
Verzişoare de Bruxelles cu bacon
Poftă bună!
Imi place reteta asta cu bacon
Promit ca incerc si eu reteta de varza cu bacon