Chiftelute vegetariene cu sos
PrinteazaChiftelute vegetariene cu sos din: falafel, sos tomat, cornuri, busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline, zahar tos, cimbru si ceapa rosie.
- 300 g falafel, decongelate
- 350 g sos tomat picant pentru paste
- 4 cornuri
- busuioc pentru ornat
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita zahar tos
- 1 lingurita cimbru, tocat
- 1 ceapa rosie, tocata marunt
Mod de preparare:
Combină falafelul cu zeama de lămâie,1 lingură ulei de măsline, zahărul tos si verdeaţa Lasă sa stea 10 min pentru a se îmbiba cu sucurile şi apoi înfige pe ţepuşe.
Intr-un vas încinge uleiul rămas şi prăjeşte ceapa 10 minute, până când se rumeneşte.
Adaugă sosul şi fierbe înăbuşit 5 minute. Incinge grătarul şi frige chiftelele 10 minute, întorcând din când în când, până când se rumenesc.
Taie cornurile pe jumătate, adaugă o lingură de sos cu ceapă, pune deasupra falafel după ce le scoţi de pe ţepuşe, ornează cu busuioc.
Pofta buna!