Reteta zilei: Sos de rosii uscate cu busuioc si usturoi
PrinteazaSos de rosii uscate cu busuioc si usturoi din; rosii uscate, ulei de masline, busuioc, usturoi.
Roșiile au fost asociate cu o serie de beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea riscului de boli cardiovasculare, protejarea pielii împotriva efectelor nocive ale radiațiilor ultraviolete, îmbunătățirea vederii și sprijinirea sănătății sistemului osos.
Reglarea nivelului glicemiei in sange.Rosiile sunt o sursa bogata de crom, mineral care regleaza nivelul glicemiei in sange si inhiba pofta de alimente dulci.
Vitamina A din rosii poate sa imbunatateasca acuratetea vederii si sa previna afectiunile vazului.
Intrucat contin o cantitate mare de fibre si apa, rosiile ajuta si la pierderea excesului ponderal, cu atat mai mult cu cat sunt sarace in grasimi saturate si calorii. Astfel, ele induc rapid senzatia de satietate si imbunatatesc digestia, contribuind la detoxifierea organismului prin lichidele pe care le furnizeaza.
Ingrediente:
- 1 ceasca roșii uscate
- ½ ceasca ulei de măsline
- 6 frunze de busuioc
- 1 lingurita usturoi tocat
Mod de preparare:
Combinați ingredientele în blender.
Procesati pana se omogeizeaza.
Dati la rece pana la servire.
Sos de rosii uscate cu busuioc si usturoi
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Reteta zilei: Sos picant cu ardei si coriandru