Crochete cu sos de mustar
PrinteazaCrochete cu sos de mustar din: cartofi, morcov, patrunjel, conopida, ceapa, piper, boia, verdeata, sare, margarina, ulei, pesmet, usturoi, mustar.
- 1/2 kg cartofi
- 2 morcov
- 2 bucati radacina patrunjel
- 1 conopida mijlocie
- 1/2 ceapa
- piper
- boia dulce
- verdeata tocata
- sare
- 1 lingura margarina vegetala
- 200 ml ulei
- 1 cana pesmet
Pentru sos:
- o capatina usturoi
- 2 linguri mustar
- o legatura de patrunjel verde
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Legumele se fierb bine, apoi se paseaza cu furculita sau la mixer. Ceapa se taie marunt si se rumeneste in ulei. Se incorporeaza in piureul de legume, apoi se adauga condimentele si verdeata tocata.
Se formeaza crochete rotunde sau alungite nu prea mari si se tavalesc prin pesmet. Se prajesc in uleiul incins bine, in care se adauga margarina.
Usturoiul se piseaza si se amesteca bine cu mustarul si patrunjelul tocat marunt. Se adauga uleiul, putin cite putin, amestecand continuu. Se potriveste de sare.
Pofta buna!