Budinca de galbiori
PrinteazaBudinca de galbiori din: galbiori, sare, vanata, praz, rosii, ceapa, usturoi, ulei, supa de legume, oua, branza Gouda.
- 500 g gălbiori
- sare
- 1 vânătă
- 1 tijă de praz
- 3 roşii
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri de ulei
- 200 ml supă de legume
- 2 ouă
- 100 g brânză Gouda proaspăt rasă
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile, se freacă cu peria pentru a le curăţa şi se fierb cca. 5 minute în puţină apă cu sare. Se lasă la scurs într-o strecurătoare.
Se curăţă vinetele, se spală, se usucă şi se taie în felii de cca. 1 cm grosime.
Se sărează puţin feliile de vânătă şi se lasă 15 minute să intre sarea. Apoi se spală, se usucă şi se taie cuburi.
Se curăţă prazul, se spală şi se taie rondele. Se spală roşiile, se usucă, se îndepărtează cotorul, apoi pulpa se taie cubuleţe.
Se curăţă ceapa şi usturoiul, se taie cubuleţe mici şi se călesc în ulei.
Se adaugă apoi pe rând bucăţile de vânătă, de praz, de roşii şi ciupercile şi se călesc 3 minute la temperatură ridicată, în continuare, peste se toarnă supa de legume, apoi se ia vasul de pe aragaz şi se lasă puţin să se răcească.
La final se încorporează ouăle bătute.
Se aşează amestecul într-0 formă termorezistentă.
Peste budincă se presară brânza.
Se coace budinca cca. 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 °C, până se rumeneşte.
Pofta buna!