Reţetaa acesta ilustrează cel mai bine tehnica de preeparare numită agemono, adică prăjirea alimenntelor în baie de ulei. Se spune că cei care au adus aceste tempura în Europa, în secolul XVII, au fost misionarii portughezi. Iniţial, tempura se consumau doar în zilele în care, confoorm calendarului, creştinii nu aveau voie să mănânce carne, înlocuind-o […]
Tempura de legume cu sos de soia
PrinteazaTempura de legume cu sos de soia din: apa, ou, faina, boia, dovlecei, ciuperci, morcovi, ardei, ulei, sare.
Ingrediente:
- 200 ml apă rece
- 1 ou
- 125 g făină
- 1 vârf de cuţit boia de ardei iute
- 3 dovlecei
- 18 ciuperci champignon
- 3 morcovi mari
- 2 ardei graşi roşii
- ulei de arahide
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Tempura de legume cu sos de soia: prepară aluatul: se toarnă apa într-un bol şi se adaugă gălbenuşul, apoi făina, boia şi sare, bătând cu telul. Se dă la frigider 1 oră.
taie dovleceii în rondele. Se curăţă ciupercile şi se taie felii. Se curăţă morcovii şi se taie rondele.
spală ardeii graşi, se taie în două, se golesc de cotoare, seminţe şi pieliţele albe şi pulpa se taie fâşii.
Se încinge uleiul pentru fritat; se trec legumele prin aluat şi apoi se plonjează în baia de ulei încins; se lasă cca 1 minut, întorcându-le cu spumiera.
Se servesc alături de sos de soia.
Pofta buna!
Chiftele de legume in stil tempura
Chiftele de legume in stil tempura din: ceapa, morcov, vanata, ardei, oua, cartof, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapă 1 morcov 1/2 vânată 1 ardei gras 2 ouă 1 cartof (nu prea mare) ulei pentru prăjit făină albă de grâu sare şi piper Mod de preparare: Se curăţă legumele şi se taie în feliuţe […]
Pofta buna!