Tempura de legume cu sos de soia

Printeaza

Tempura de legume cu sos de soia din: apa, ou, faina, boia, dovlecei, ciuperci, morcovi, ardei, ulei, sare.

Ingrediente:

  • 200 ml apă rece
  • 1 ou
  • 125 g făină
  • 1 vârf de cuţit boia de ardei iute
  • 3 dovlecei
  • 18 ciuperci champignon
  • 3 morcovi mari
  • 2 ardei graşi roşii
  • ulei de arahide
  • 1 praf de sare

 

Mod de preparare:

Tempura de legume cu sos de soia: prepară aluatul: se toarnă apa într-un bol şi se adaugă gălbenuşul, apoi făina, boia şi sare, bătând cu telul. Se dă la frigider 1 oră.

taie dovleceii în rondele. Se curăţă ciupercile şi se taie felii. Se curăţă morcovii şi se taie rondele.

spală ardeii graşi, se taie în două, se golesc de cotoare, seminţe şi pieliţele albe şi pulpa se taie fâşii.

Se încinge uleiul pentru fritat; se trec legumele prin aluat şi apoi se plonjează în baia de ulei încins; se lasă cca 1 minut, întorcându-le cu spumiera.

Se servesc alături de sos de soia.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Tempura de creveti

Reţetaa acesta ilustrează cel mai bine tehnica de preeparare numită agemono, adică prăjirea alimenntelor în baie de ulei. Se spune că cei care au adus aceste tempura în Europa, în secolul XVII, au fost misionarii portughezi. Iniţial, tempura se consumau doar în zilele în care, confoorm calendarului, creştinii nu aveau voie să mănânce carne, înlocuind-o […]

Chiftele de legume in stil tempura

Chiftele de legume in stil tempura din: ceapa, morcov, vanata, ardei, oua, cartof, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapă 1 morcov 1/2 vânată 1 ardei gras 2 ouă 1 cartof (nu prea mare) ulei pentru prăjit făină albă de grâu sare şi piper   Mod de preparare: Se curăţă legumele şi se taie în feliuţe […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.