Supa de oase cu telina si pastarnac
PrinteazaO reteta simpla de supa de oase cu telina si pastarnac din: oase si maduva, morcovi, telina, pastarnac, radacina de patrunjel, praz, ceapa, boabe de piper si sare dupa gust. Acest semipreparat se foloseşte la prepararea supelor, cremelor şi sosurilor.
- oase cu măduvă şi sită 3 kg
- morcovi 200 g
- ţelină 200 g
- păstârnac 100 g
- rădăcină de pătrunjel 100 g
- praz 100 g
- ceapă 60 g
- câteva boabe de piper şi sare după gust
Mod de preparare:
Oasele se spală, se taie, se opăresc şi se pun la fiert în apă rece. Se spumează şi se fierb la foc potrivit timp de 1-2 ore.
Se adaugă zarzavatul tăiat bucăţi, sare şi piper. Se continuă fierberea încă aproximativ o oră, după care se strecoâră prin sită deasă sau etamină umedă.
Poftă bună!