Supa de oase cu telina si pastarnac

Printeaza

O reteta simpla de supa de oase cu telina si pastarnac din: oase si maduva, morcovi, telina, pastarnac, radacina de patrunjel, praz, ceapa, boabe de piper si sare dupa gust. Acest semipreparat se foloseşte la prepararea supelor, cremelor şi sosurilor.

Ingrediente:Supa de oase cu telina si pastarnac

  • oase cu măduvă şi sită 3 kg
  • morcovi 200 g
  • ţelină 200 g
  • păstârnac 100 g
  • rădăcină de pătrun­jel 100 g
  • praz 100 g
  • ceapă 60 g
  • câteva boabe de piper şi sare după gust

 

Mod de preparare:

Oasele se spală, se taie, se opăresc şi se pun la fiert în apă rece. Se spumează şi se fierb la foc potrivit timp de 1-2 ore.

Se adaugă zarzavatul tăiat bucăţi, sare şi piper. Se continuă fierberea încă aproximativ o oră, după care se strecoâră prin sită deasă sau etamină umedă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.