Midii umplute cu ansoa si rosii
PrinteazaMidii umplute cu ansoa si rosii din: midii, pesmet, usturoi, ansoa, rosii, ulei, sare, piper, oregano.
Ingrediente:
- un kg midii
- 150 g pesmet
- 4 căţei de usturoi
- o anşoa în ulei
- 4 roşii coapte
- ulei de măsline
- sare
- piper
- oregano
Mod de preparare:
Midii umplute cu ansoa si rosii: Spală foarte bine midiile, apoi fă-le să se deschidă, punîndu-le pe foc într-o cratiţă descoperită. Odată deschise, dă deoparte valva goală.
Rumeneşte pesmetul în puţin ulei, la foc mic, adaugă anşoa, tăiata bucăţele, măreşte flacăra la aragaz şi pune în cratiţă usturoiul (tocat), roşiile (descojite şi tăiate cubuleţe), sarea şi piperul.
Amestecă bine totul şi umple cu această compoziţie fiecare valvă de midie. Aşază scoicile într-o tavă, presară oregano din abundenţă şi dă la cuptor pentru 20 de minute.
Poftă bună!