Tagliatelle negre cu somon
PrinteazaTagliatelle negre cu somon din: ceapa, usturoi, somon afumat, ulei, smantana, vin, carne de crab, file de somon, suc de lamaie, tagliatelle negre, busuioc si rosii.
- 1 legatura de ceapa verde
- 1 catel de usturoi
- 150 g somon afumat
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 300 ml smantana
- 100 ml vin alb
- 200 g carne de crab
- 400 g file de somon
- suc de lamaie
- 500 g tagliatelle negre
- 1 mana frunze de busuioc
- 5 rosii
Mod de preparare:
Se toaca usturoiul si ceapa verde. Se taie fasii somonul afumat. Se incinge intr-o tigaie o lingura de ulei; se prajesc ceapa verde si usturoiul. Se adauga somonul afumat si se prajesc putin impreuna.
Se toarna smantana si vinul alb si se lasa sa fiarba toate la foc moale circa 8 minute. Se adauga carnea de crab, sare si piper. Se taie cuburi somonul.
Se stropeşte cu suc de lămâie, sare şi piper. într-o a doua tigaie se încing 2 linguri de ulei şi se prăjeşte somonul cca 5 min. pe fiecare parte.
Se fierb pastele într-o cantitate mare de apă cu sare.
Se taie fâşii busuiocul şi se presară în sos. Se spală roşiile şi se taie cubuleţe. Se scurg pastele şi se repartizează pe farfurii. Se toarnă sosul şi se aşază cuburi de somon şi de roşii.
Pofta buna!