Cartofi dulci cu iaurt și mirodenii din: cartofi dulci, iaurt grecesc, ulei de masline, boia dulce, chimion, scortisoara, sare, piper, busuioc, nuci. Dificultate: Ușor, Porții: 4 Ingrediente: 2 cartofi dulci mari, curățați și tăiați în cuburi sau felii subțiri 200 g iaurt grecesc sau iaurt obișnuit 2 linguri ulei de măsline 1 linguriță boia dulce […]
Friptura de pasare cu fructe
PrinteazaFriptura de pasare cu fructe din: gaina, slanina, unt, ceapa, cimbru, foaie de dafin, smantana, afine, mere, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 găină
- 250 g slănină
- 40 g unt
- 3 cepe
- 1 linguriţă cimbru
- 1 foaie de dafin
- 1/2 kg smântână
- 250 g afine
- 350 g mere din compot
- sare
- piper
Mod de preparare:
Friptura de pasare cu fructe: Curăţaţi găina, o spălaţi şi o înveliţi în fâşii subţiri de slănină. Într-o cratiţă cu unt topit, aşezaţi pasărea să se prăjească împreună cu cepele tăiate mărunt, cimbrul şi dafinul.
Acoperiţi cratiţa cu un capac. Din când în când turnaţi câteva linguri cu smântână.
După ce carnea este bine pătrunsă, tăiaţi pasărea în bucăţi, le aşezaţi pe un platou şi turnaţi sosul fierbinte dat.
Friptura se serveşte împreună cu garnitura de fructe.
Pofta buna!
Tofu cu legume la wok în sos de arahide
Tofu cu legume la wok în sos de arahide din: tofu, ulei de susan, ceapa, usturoi, morcov, ardei, broccoli, ciuperci, sos de soia, pasta de arahide, suc de lamaie, sare, piper, coriandru. Această rețetă este o opțiune sănătoasă și gustoasă pentru cei care apreciază bucatele asiatice. Ingrediente: 250g tofu tăiat în cuburi 2 linguri […]