Legume cu ghimbir si susan din: broccoli, legume chinezesti, porumb murat, ardei capia, ceapa, alune, seminte de susan, ghimbir, busuioc, sare, piper, castraveti, smantana, usturuoi, ulei de masline.
Ingrediente:
1 kg broccoli
2 pachete de legume chinezesti
1 borcan porumb murat
2 ardei capia
1 ceapa
100 g alune
30 g seminte de susan
Ghimbir ras
Busuioc uscat
Sare
piper
ulei de masline
Castraveti verzi
smantana
usturoi
Mod de preparare:
Broccoli se rupe in buchetele mici, se spala, se pune intr-o oala cu putina sare si apa clocotita.
Se fierbe 5-7 minute, cat sa se inmoaie putin, se scoate cu o spumiera si se pune intr-o strecuratoare.
Legumele chinezesti se decongeleaza, apoi se pun intr-o strecuratoare ca sa se scurga de apa.
Ardeii capia se spala, se curata de seminte, se taie fasii subtiri sau cubulete si se pun la calit in ulei incins, impreuna cu ceapa tocata marunt.
Se calesc pana se inmoaie, se adauga legumele chinezesti si broccoli, sare, piper si o lingurita de busuioc uscat.
Se presara o lingurita de ghimbir ras, semintele de susan, se adauga porumbul murat si se prajesc la foc potrivit circa 10 minute.
Se presara alunele tocate in bucati mai mari, se amesteca si se servesc imediat. Se servesc ca atare sau cu sos de castraveti verzi, smantana si usturoi pisat impreuna cu un pahar de Chardonnay.
Legume la tigaie cu ghimbir din: fasole, sare, beoccoli, morcovi, mazare, ardei, praz, dovlecel, ciuperci, varza, ghimbir, usturoi, ulei, seminte, piper, sos de soia. Ingrediente: 50 g fasole boabe asiatică (neagră) sare 250 g broccoli 250 g morcovi 125 g mazăre 2 ardei graşi roşii 1 fir de praz 1 dovlecel 200 g ciuperci shiitake […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.