Chiftele cu nuca
PrinteazaChiftele cu nuca din: carne, usturoi, ceapa, nuca, ierburi, sare, piper.
- 500 g carne tocată (porc, pasăre)
- 2 fire usturoi verde
- 4 fire ceapă verde
- 2 linguri nucă măcinată fin
- 1 ou
- 1 lingură busuioc tocat
- 1 linguriţă ierburi provensale
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Taie ceapa şi usturoiul cu tot cu frunze, cât mai fin. Amestecă-le apoi cu carnea şi restul ingredientelor. Sărează abia la final, ca să simţi gustul cum trebuie.
Când compoziţie e gata, modelează chiftele cu palmele udate cu apă rece. Pune-le apoi în tava tapetată cu hârtie de copt şi dă-le la cuptorul încins, la foc potrivit, 30-40 de minute.
Lasă-le să se răcorească puţin în tavă, apoi scoate-le pe platou şi serveşte-le cu orice salată de verdeţuri.
Pofta buna!