Chiftele cu nuca

Printeaza

Chiftele cu nuca din: carne, usturoi, ceapa, nuca, ierburi, sare, piper.

Ingrediente:Chiftele cu nuca

  • 500 g carne tocată (porc, pasăre)
  • 2 fire usturoi verde
  • 4 fire ceapă verde
  • 2 linguri nucă măcinată fin
  • 1 ou
  • 1 lingură busuioc tocat
  • 1 linguriţă ierburi provensale
  • sare
  • piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Taie ceapa şi usturoiul cu tot cu frunze, cât mai fin. Amestecă-le apoi cu carnea şi restul ingredientelor. Sărează abia la final, ca să simţi gustul cum trebuie.

Când compoziţie e gata, modelează chiftele cu palmele udate cu apă rece. Pune-le apoi în tava tapetată cu hârtie de copt şi dă-le la cuptorul încins, la foc potrivit, 30-40 de minute.

Lasă-le să se răcorească puţin în tavă, apoi scoate-le pe platou şi serveşte-le cu orice salată de verdeţuri.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.