Chiftele de curcan cu ghimbir
PrinteazaChiftele de curcan cu ghimbir din: carne de curcan, ardei, ghimbir, maioneza, pesmet, usturoi, lamaie, smantana, unt, sare, piper.
- 300 g carne fiartă de curcan
- 1 ardei iute roşu
- 1 lingură ghimbir ras
- 1 legătură ceapă verde
- 1 lingură maioneză
- 2-3 linguri pesmet
- 1 ou
- 1 căţel de usturoi
- coajă de lămâie
- 1 mână pătrunjel tocat
- sare
- piper măcinat
Pentru sos:
- 50 ml smântână de gătit
- 1 cm rădăcină de ghimbir feliată
- 1 mână frunze de lămâiţă
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 50 g unt
Mod de preparare:
Toacă legumele şi carnea mărunt, din cuţit, şi amestecă-le într-un castron mare. Adaugă maioneza, oul bătut şi pesmetul. Amestecă, potriveşte de sare şi piper şi modelează chiftele.
Incinge ulei într-o cratiţă adâncă şi prăjeşte-le în baie 1-2 minute pe fiecare parte, până devin aurii. Scoate-le pe hârtie absorbantă.
Prepară sosul: topeşte untul, adaugă ghimbirul ras şi smântână. Lasă-l să dea în câteva clocote, pune coaja de lămâie şi lămâiţa şi mai lasă un minut. Adaugă chiftelele şi lasă-le să dea doar într-un clocot.
Serveşte-le calde.
Pofta buna!