Chiftele de curcan cu ghimbir

Printeaza

Chiftele de curcan cu ghimbir din: carne de curcan, ardei, ghimbir, maioneza, pesmet, usturoi, lamaie, smantana, unt, sare, piper.

Ingrediente:Chiftele de curcan cu ghimbir

  • 300 g carne fiartă de curcan
  • 1 ardei iute roşu
  • 1 lingură ghimbir ras
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 lingură maioneză
  • 2-3 linguri pesmet
  • 1 ou
  • 1 căţel de usturoi
  • coajă de lămâie
  • 1 mână pătrunjel tocat
  • sare
  • piper măcinat

Pentru sos:

  • 50 ml smântână de gătit
  • 1 cm rădăcină de ghimbir feliată
  • 1 mână frunze de lămâiţă
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Toacă legumele şi carnea mărunt, din cuţit, şi amestecă-le într-un castron mare. Adaugă maioneza, oul bătut şi pesmetul. Amestecă, potriveşte de sare şi piper şi modelează chiftele.

Incinge ulei într-o cratiţă adâncă şi prăjeşte-le în baie 1-2 minute pe fiecare parte, până devin aurii. Scoate-le pe hârtie absorbantă.

Prepară sosul: topeşte untul, adaugă ghimbirul ras şi smântână. Lasă-l să dea în câteva clocote, pune coaja de lămâie şi lămâiţa şi mai lasă un minut. Adaugă chiftelele şi lasă-le să dea doar într-un clocot.

Serveşte-le calde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.