Supa de mere cu taitei
PrinteazaO reteta de post de supa de mere cu taitei din: mere, faina de grau, zahar, taitei, cuisoare, sare si chimen.
- 6- 7 mere (mai tari şi mai acrişoare)
- o lingură rasă de făină de grâu
- două linguriţe de zahăr
- 50 g tăiţei
- două cuişoare
- sare
- o jumătate de linguriţă de chimen
- facultativ: 3 linguri de smântână
Mod de preparare:
Merele se spală, se curăţă de coajă, se scoate căsuţa cu sâmburi şi se taie în sferturi. Se pun la fiert în doi litri de apă, cu zahăr, sare, cuişoare şi chimen.
Tăiţeii (e de preferat să se folosească tăiţei de casă, pregătiţi din făină, cu apă şi sare şi lăsaţi măcar câteva ore la zvântat) se pun la fiert separat, în apă cu sare, după care se pun în strecurătoare şi se trec sub jetul de apă rece, ca să nu se lipească unii de alţii.
Făina se dizolvă în puţină apă (dacă este săptămâna albă, atunci, se subţiază şi smântână şi se amestecă apoi cu aceasta). Se pun tăiţeii în supa de mere, se adaugă făina (cu smântână, dacă e cazul) şi tăiţeii, se mai lasă să dea împreună 2-3 clocote.
Această supă se serveşte la fel de bine caldă sau rece.
Poftă bună!