Placinta cu pui si verdeturi

Printeaza

 

 

O reteta delicioasa de placinta cu piept de pui, faina,ulei, drojdie, zahar, salata, stevie, ceapa, oua si cascaval.Placinta cu pui si verdeturi

Ingrediente aluat :

  • 500-700 g făină
  • 50 ml ulei
  • drojdie cât o nucă
  • 1 linguriţă zahăr
  • apă caldă

Ingrediente umplutură :

  • 2 salate
  • 4 legături ştevie
  • 2 cepe
  • 200 g piept de fiert
  • 5 ouă
  • 100 g caşcaval ras

Faci intai  aluatul şi pentru aceasta înmoi drojdia în apă  călduţă şi o laşi 15 minu­te să crească. Apoi o amesteci cu făina, zahărul şi apă caldă atunci când e nevoie pentru ca făina să se amestece.

După ce ai frământat, laşi aluatul la rece Pui timp de 1-2 ore, după care rupi din aluat şi întinzi 5 foi de 15 cm diametru. Speli verdeţurile, le opăreşti, le toci şi le căleşti împreună cu ceapa tăiată mărunt. Pieptul fiert îl tai cât poţi de mic şi apoi amesteci carnea cu spanacul şi ceapa călite.

Pe fiecare turtită pui o lingură de spanac cu pui, în mijlocul spanacului faci o adâncitură în care spargi oul. Presari sare şi puţin caşcaval ras. Aduci alu­atul parte peste parte, presezi marginile să se lipească bine şi aşezi fiecare plăcintă într-o tavă unsă cu ulei. Dai la cuptor la foc potrivit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.