Pizza rulata
PrinteazaPizza rulata din: faina, drojdie, sare, ulei, sos de rosii, salam, mozzarella, masline.
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 1/2 linguriţă sare
- 3 linguri ulei
- 200 ml apă
- 1/2 plic drojdie
Pentru umplutură:
- 3 linguri sos de roşii
- 150 g salam
- 150 g mozzarella
- 100 g măsline feliate
- o lingură ulei
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă ingredientele, se frământă puţin, apoi se lasă la crescut 30 de minute.
Aluatul se întinde binejcu sucitorul pe masa de lucru presărată cu un pic de făină. Partea care va fi la interior se unge cu sucul de roşii. Se aşază salamul şi brânza rasă, apoi măslinele.
Se rulează, se stropeşte cu ulei, se mai pun câteva deasupra, apoi se transferă în tava de copt.
Se lasă la copt 25 de minute.
Pofta buna!