Carnaciori la cuptor
PrinteazaCarnaciori la cuptor din: carnaciori, ulei, ceapa, dovlecei, vanata, rosii, oregano, paine.
- 3 linguri ulei de măsline
- 12 cârnăciori de porc
- 2 cepe roşii, tăiate felii
- 3 dovlecei, tăiaţi felii groase
- 1 vânătă, tăiată bucăţi
- 2×400 g conservă de roşii în suc
- 4 linguri oregano proaspăt, tocat
- 235 g felii de pâine cu usturoi – de cumpărat congelate
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 4/180°C.
Intr-un vas, pe foc, încinge 1 lingură de ulei şi rumeneşte cârnăciorii uniform. Intr-o caserolă încinge uleiul rămas şi prăjeşte ceapa, dovleceii şi vânata până când se rumenesc.
Adaugă cârnâciorii, roşiile şi oregano, potriveşte de sare şi piper şi adu la punctul de fierbere. Dă la cuptor, în vasul neacoperit, 30 minute.
Aşază deasupra feliile de pâine cu usturoi şi dă din nou la cuptor 10 minute, până când se rumenesc şi devin crocante.
Pofta buna!