Prajitura cu migdale si zmeura din: pachet de foitaj, zahar tos, oua, branza de vaci, migdale, gris, gem de zmeura, zahar vanilat, zahar pudra, fructe de sezon, unt.
Ingrediente:
1 pachet de foitaj
130 g zahar tos
3 oua
30 g branza de vaci
200 g migdale
40 g gris
150 g gem zmeura
2 pliculete zahar vanilat
Zahar pudra
fructe de sezon
Unt
Mod de preparare:
Foitajul se dezgheata la temperatura camerei ca sa nu se rupa foaia, se aseaza pe un tocator si se intinde cu un sucitor pana isi dubleaza dimensiunile.
Branza de vaci se amesteca cu zaharul tos, zaharul vanilat si grisul.
Se adauga 2 oua, migdalele macinate sau tocate marunt, se amesteca si se lasa sa stea 10 minute.
Foitajul se taie in doua jumatati.
O parte se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu unt, se unge cu gemul de zmeura.
Se aseaza deasupra crema de branza, se niveleaza si se aseaza a doua foaie de foitaj.
Se unge cu oul ramas, se inteapa din loc in loc cu dintii unei furculite.
Se introduce tava in cuptor si se coace 30-45 de minute la foc mediu spre iute, avand grija sa nu se arda.
Se serveste fierbinte, presarata cu zahar pudra sau rece, cu salata de fructe impreuna cu un pahar de suc de fructe.
Prajitura cu migdale si castane din: lapte, unt, faina, zahar tos, drojdie, ou, sare, piure de castane, castane, zahar vanilat, migdale, zahar pudra. Ingrediente: 200 ml lapte dulce 50 g unt 400 g făină 60 g zahăr tos 7 g drojdie uscata un ou un vârf de linguriţă de sare 200 g piure de castane 100 […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.