Placinte de cartofi dulci
PrinteazaPlacinte de cartofi dulci din: cartofi, faina, zahar, migdale, scortisoara, ulei.
Există mai multe soiuri de cartofi dulci, care pot varia în culoare, dimensiune și conținut de zahăr. Cele mai comune varietăți sunt cartofii dulci portocalii, cartofii dulci albi și cartofii dulci mov. Fiecare varietate are caracteristici unice de gust și textură.
Cartofii dulci sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale. Aceștia sunt bogati în vitamina A (beta-caroten), vitamina C, vitamina B6, potasiu și fibre alimentare. De asemenea, conțin cantități moderate de fier, calciu și magneziu. Cartofii dulci sunt relativ scăzuti în calorii și grăsimi, fiind o alegere sănătoasă pentru dietele echilibrate.
- un kg cartofi dulci
- 500 g făină
- 750 g zahăr
- 100 g migdale
- coaja unei lămâi
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 3 linguri untură
- un praf sare
- 200 ml ulei
- ulei, pentru prăjit
- zahăr pudră, pentru servit
Mod de preparare:
Pentru umplutură, se fierb cartofii în apă cu un praf de sare.
Apoi se pasează ca pentru piure, se adaugă migclalele mărunţite, zahărul, coaja rasă de lămâie, scorţişoara. Se amestecă şi se lasă deoparte.
Pentru aluat, făina se amestecă cu untura şi uleiul, iar aluatul obţinut se lasă 30 de minute să se odihnească.
Se întinde aluatul pe masa presărată cu făină, se taie cu forme, se pune umplutură, se lipesc şi se prăjesc în baie de ulei.
Se scot pe şervete absorbante şi, după răcire, se presară cu zahăr pudră.
Pofta buna!