Miel la tava cu rozmarin
PrinteazaMiel la tava cu rozmarin din: pulpe de miel, vin, cimbru, rozmarin, usturoi, morcovi, telina, sare, piper, ulei.
- 4 bucăţi pulpe inferioare de miel
- 300 ml vin roşu
- 3-4 crenguţe rozmarin
- 3-4 crenguţe cimbru
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 cartof
- 2-3 morcovi
- 2-3 rădăcină de pătrunjel
- 2 păstârnaci
- 1 ţelină mică
- sare
- piper
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Ţine carnea la marinat intr-un baiţ din vinul roşu, rozmarin, cimbru, usturoi şi sare. Lasă la rece pentru cel puţin 3 ore.
Taie legumele în bucăţi potrivite şi aşază-le într-o tavă unsă cu ulei. Pune din loc în loc pulpele, stropeşte-le cu baiţ şi dă-le la cuptor, acoperite cu o folie, stropind din când în când cu sosul format.
Când legumele s-au copt, pune-le într-un blender împreună cu puţin ulei, sare şi piper şi mixează-le într-un sos fin si serveste lângă friptura de miel.
Pofta buna!