Iepure cu sos alb de vin din: iepure, morcovi, ceapa, ciuperci, smantana, lamaie, faina, vin, unt, sare, piper.
Ingrediente:
1 kg carne de iepure
un cub concentrat de legume
2 morcovi
o ceapă
o cutie mică ciuperci
200 g smântână grasă
o lămâie
un gălbenuş
2 linguri făină
250 ml vin alb
100 g unt
câteva fire pătrunjel
sare
piper
Mod de preparare:
Carnea se căleşte în unt topit şi, când a devenit aurie, se presară cu făină.
Se amestecă, se presară concentratul şi se acoperă cu apă.
Se adaugă morcovii şi ceapa tăiate, ciupercile şi vinul. Se acoperă şi se lasă la fiert 70 de minute, amestecând din când în când şi adăugând apă dacă scade prea mult.
Se amestecă smântână, gălbenuşul şi sucul de lămâie, se adaugă peste carne şi se mai lasă 10 minute la foc mic.
Ciulama de iepure cu legume din: carne de iepure, telina, morcovi, pastarnac, ceapa, unt, faina, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de iepure 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 2 cepe 100g unt 300ml lapte fierbinte 3 linguri faina sare piper Mod de preparare: Carnea de iepure se spala, se pune la fiert si cand […]
Iepure la cuptor cu rozmarin din: iepure, ceapa, ulei, vin, usturoi, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: un iepure porţionat o ceapă 2 linguri ulei 250 ml vin alb sec 6 căţei usturoi 2 crenguţe rozmarin proaspăt 1-2 foi dafin sare piper Mod de preparare: Carnea se presară cu sare şi piper şi apoi se rumeneşte […]
Carne de iepure cu legume sotate din: carne de iepure, ardei capia, ardei grasi, ceapa verde, usturoi, ciuperci, vanata, vin rosu sec, boia dulce, scortisoara, ardei iute, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 800 g carne de iepure doi ardei capia doi ardei grasi un fir de praz ceapa verde 6 catei de usturoi 200 g […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.