Iepure cu sos alb de vin

Printeaza

Iepure cu sos alb de vin din: iepure, morcovi, ceapa, ciuperci, smantana, lamaie, faina, vin, unt, sare, piper.

Ingrediente:Iepure cu sos alb de vin

  • 1 kg carne de iepure
  • un cub concentrat de legume
  • 2 morcovi
  • o ceapă
  • o cutie mică ciuperci
  • 200 g smântână grasă
  • o lămâie
  • un gălbenuş
  • 2 linguri făină
  • 250 ml vin alb
  • 100 g unt
  • câteva fire pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Carnea se căleşte în unt topit şi, când a devenit aurie, se presară cu făină.

Se amestecă, se presară concentratul şi se acoperă cu apă.

Se adaugă morcovii şi ceapa tăiate, ciupercile şi vinul. Se acoperă şi se lasă la fiert 70 de minute, amestecând din când în când şi adăugând apă dacă scade prea mult.

Se amestecă smântână, gălbenuşul şi sucul de lămâie, se adaugă peste carne şi se mai lasă 10 minute la foc mic.

Se serveşte cu pătrunjel.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Ciulama de iepure cu legume

Ciulama de iepure cu legume

Ciulama de iepure cu legume din: carne de iepure, telina, morcovi, pastarnac, ceapa, unt, faina, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de iepure 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 2 cepe 100g unt 300ml lapte fierbinte 3 linguri faina sare piper   Mod de preparare: Carnea de iepure se spala, se pune la fiert si cand […]

 

Iepure la cuptor cu rozmarin

Iepure la cuptor cu rozmarin din: iepure, ceapa, ulei, vin, usturoi, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: un iepure porţionat o ceapă 2 linguri ulei 250 ml vin alb sec 6 căţei usturoi 2 crenguţe rozmarin proaspăt 1-2 foi dafin sare piper   Mod de preparare: Carnea se presară cu sare şi piper şi apoi se rumeneşte […]

 

Carne de iepure cu legume sotate si vin

Carne de iepure cu legume sotate

Carne de iepure cu legume sotate din: carne de iepure, ardei capia, ardei grasi, ceapa verde, usturoi, ciuperci, vanata, vin rosu sec, boia dulce, scortisoara, ardei iute, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 800 g carne de iepure doi ardei capia doi ardei grasi un fir de praz ceapa verde 6 catei de usturoi 200 g […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.