Vita cu morcovi si cartofi
PrinteazaVita cu morcovi si cartofi din: carne de vita, morcovi, ceapa, cartofi, boia, bulion, ulei.
- un kg carne de vită
- 3 morcovi
- 2 cepe
- 4 cartofi
- o linguriţă boia amestecată iute şi dulce
- 3-4 linguri bulion
- 2 linguri ulei
- 2 foi dafin
- sare
- piper
- 2-3 fire ceapă verde
Mod de preparare:
In oala de fiert sub presiune se toarnă uleiul şi se căleşte carnea porţionată. Când şi-a schimbat culoarea complet, se adaugă legumele tăiate.
Se presară cu boia, sare şi piper, se acoperă cu bulionul desfăcut în atâta apă cât să acopere ingredientele. Se pun foile de dafin, se montează capacul şi se lasă 30 de minute din momentul în care fluieră oala.
Se serveşte cu ceapă verde deasupra.
Pofta buna!