Ragout de legume cu pasta de tomate
PrinteazaRagout de legume cu pasta de tomate din: ciuperci, fasole, ceapa, usturoi, pasta de tomate, dafin, boia, sare, piper, zahar, patrunjel, ulei.
- 300 g ciuperci
- 200 g fasole boabe
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 200 ml pastă de tomate
- 1-2 foi de dafin
- sare
- piper
- boia de ardei
- zahăr
- pătrunjel verde
- ulei
Mod de preparare:
Fasolea se pune la înmuiat în apă rece pentru o noapte, apoi se fierbe în apă cu sare.
Ceapa mărunţită se înăbuşe în ulei, după câteva minute se adaugă usturoiul mărunţit la fel, apoi fasolea strecurată şi pasta de tomate.
Se asezonează cu sare, piper, boia de ardei şi foi de dafin, se toarnă puţină apă şi se pune la fiert. Când a dat în clocot, se adaugă ciupercile feliate şi se fierbe până când ciupercile sunt gata.
La sfârşit se potriveşte gustul cu puţin zahăr şi se presară cu pătrunjel.
Pofta buna!