din: carne de vanat, bacon, sare, piper, ulei de masline, rozmarin, usturoi, ceapa rosie. Explorați savoarea profundă și textura unică a cărnii de vânat prin această rețetă de rulouri înveșmântate în bacon, care promite să aducă pe mesele voastre gustul autentic al naturii. Aceste rulouri, fragede la […]
Supa de somon cu smantana
PrinteazaSupa de somon cu smantana din: somon, cartofi, ceapa, smantana, marar, sare. Este o sursă bogată de vitamina B12, vitamina D, seleniu și iod. Vitamina B12 este esențială pentru sănătatea sângelui și a sistemului nervos, vitamina D este importantă pentru sănătatea oaselor și a sistemului imunitar, seleniul este un antioxidant puternic, iar iodul este esențial pentru funcționarea normală a glandei tiroide.
Consumul regulat de somon și de alte pești bogate în omega-3 a fost asociat cu reducerea riscului de boli cardiovasculare, cum ar fi infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral.
Acizii grași omega-3 din somon au fost legați de îmbunătățirea funcției cognitive și reducerea riscului de tulburări neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer.
Unele studii sugerează că acizii grași omega-3 pot ajuta la reducerea simptomelor de depresie și anxietate.
DHA, unul dintre acizii grași omega-3 din somon, este esențial pentru sănătatea ochilor și poate ajuta la prevenirea degenerării maculare legate de vârstă.
Ingrediente:
- 300 g somon proaspăt
- 4 cartofi
- o ceapă
- 2 linguri smântână
- 1,5 l apă
- o linguriţă sare
- 1/2 legătură mărar
Mod de preparare:
pun la fiert apa cu sarea şi, când clocoteşte, se pun cartofii curăţaţi de coajă, spălaţi şi tăiaţi cuburi şi ceapa, curăţată de coajă, spălată şi tăiată. se lasă la fiert 5 minute şi apoi se adaugă peştele.
lasă la fiert 15 minute după care se împarte supa în două castroane.
mixează jumătate din cantitatea de peşte şi legume din supă, se adaugă smântână şi se toarnă peste cealaltă jumătate de supă păstrată. Se serveşte cu mărar.
Pofta buna!
Rulouri din carne de vanat invelite in bacon