Reteta zilei: Cocktail bourbon cu aroma de portocala
PrinteazaCocktail bourbon cu aroma de portocala din: bourbon, suc de limeta, bitter, portocala, cardamom, sirop, vodca.
Bourbon-ul se spune că a luat naștere în comitatul Bourbon din Kentucky, Statele Unite ale Americii, în secolul al XVIII-lea. Aceasta este regiunea în care se produce cel mai faimos bourbon, dar poate fi produs și în alte state americane.
Bourbon-ul este obținut prin distilarea unui amestec fermentat de cereale, în care cel puțin 51% dintre cereale sunt porumb. Restul de cereale folosite pot include orz, secară și grâu.
Producția de bourbon implică mai multe etape, inclusiv fermentarea, distilarea și îmbătrânirea. Amestecul fermentat este distilat de obicei în alambicuri din cupru, iar distilatul rezultat este ulterior îmbuteliat la o concentrație de alcool specifică.
Ingrediente:
- 45ml bourbon
- 2 lingurite suc de limeta
- 15ml bitter
- 1 felie portocala
- 2 pastai cardamom
- 7.5 ml sirop
- 7.5ml vodca
Mod de preparare:
Zdrobiti cardamomul.
Adăugați portocale, păstăi cardamom zdrobite, vodcă, bitter, sirop simplu și amestecati pentru a se omogeniza.
Într-un shaker, adaugati gheață, suc de lămâie, bourbon și amestecul de cardamom.
Agitati timp de cel puțin 20 de secunde.
Transferati într-un pahar și decorați cu o felie de portocala.
Cocktail bourbon cu aroma de portocala
Savurati!
Reteta zilei: Cocktail cu whisky si vermut