Sufleu picant cu cheddar
PrinteazaSufleu picant de branza din: unt, pesmet, lapte, faina, piper cayenne, praf de mustar, cheddar, parmezan, oua, sare, piper.
- 50 g unt
- 2-3 linguri pesmet
- 200ml lapte
- 30g faina
- 1 varf de cutit de piper cayenne
- 1 lingurita praf de muștar
- 50 g brânză cheddar
- 25 g parmezan
- 4 oua
- sare si piper negru măcinat
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 190 ° C.
Topiti 1 bucatica de unt și puneti pe fundul unui vas termorezistent. Presarati apoi pesmetul. Se încălzește laptele. Se adaugă restul de unt, piperul cayenne si praful de muștar. Incalziti si amestecati pana se ingroasa.
Fierbeti sosul timp de un minut sau două, apoi opriți focul. In corporati branza cheddar si jumatate din parmezan. Se răcește un pic, apoi incorporati gălbenușurile.
Pastrati deoparte.
Bateti albusurile intr-un bol mare. Se adaugă câteva linguri de albuș in sos. Bateti bine, apoi procedati la fel cu restul de albus batut. Se toarnă amestecul în vasul pregatit.
Se aseaza vasul pe o foaie de copt. Se presară parmezanul rămas și se coace timp de aproximativ 25 de minute.
Pofta buna!