Homar cu curry

Printeaza

Homar cu curry din: homar, rosie, sare, condimente, chimen, usturoi, ceapa, cimbru, piper, ardei iute, apa, ulei, pudra de curry.

Ingrediente:Homar cu curry

  • 2 homari
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 rosie
  • 1 lingura condimente
  • 1/4 lingurita chimen
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 2 crengute de cimbru
  • 1/4 lingurita piper negru
  • 1-2 ardei iuti
  • 1/4 cana cu apa
  • 2 linguri de ulei
  • 3 linguri de pudra de curry
  • ¼ ceapa, cuburi

 

Mod de preparare:

Spalati, curatati si taiati homarul bucati. Asezonati cu sare, rosii, usturoi, ceapa, condiment, piper negru, chimen, cimbru si ardei iute. Lasati la marinat la rece cel putin 2 ore.

Scoateti din frigider cu cel putin 15 minute inainte de gatire.

Se incalzeste uleiul intr-o oala adanca la foc mediu si se adauga ceapa. Reduce focul la mic si se gateste pentru 2 minute. Intre timp, intr- un castron mic, se amesteca pudra de curry si 1/4 ceasca de apa.

Se toarna amestecul de curry in oala si se gateste la foc mic timp de aproximativ 3-5 minute. Puneți capacul, lasati sa fiarba cateva minute, apoi lasati sa scada inca 5 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.