Homar cu curry
PrinteazaHomar cu curry din: homar, rosie, sare, condimente, chimen, usturoi, ceapa, cimbru, piper, ardei iute, apa, ulei, pudra de curry.
- 2 homari
- 1/2 lingurita de sare
- 1 rosie
- 1 lingura condimente
- 1/4 lingurita chimen
- 4 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 2 crengute de cimbru
- 1/4 lingurita piper negru
- 1-2 ardei iuti
- 1/4 cana cu apa
- 2 linguri de ulei
- 3 linguri de pudra de curry
- ¼ ceapa, cuburi
Mod de preparare:
Spalati, curatati si taiati homarul bucati. Asezonati cu sare, rosii, usturoi, ceapa, condiment, piper negru, chimen, cimbru si ardei iute. Lasati la marinat la rece cel putin 2 ore.
Scoateti din frigider cu cel putin 15 minute inainte de gatire.
Se incalzeste uleiul intr-o oala adanca la foc mediu si se adauga ceapa. Reduce focul la mic si se gateste pentru 2 minute. Intre timp, intr- un castron mic, se amesteca pudra de curry si 1/4 ceasca de apa.
Se toarna amestecul de curry in oala si se gateste la foc mic timp de aproximativ 3-5 minute. Puneți capacul, lasati sa fiarba cateva minute, apoi lasati sa scada inca 5 minute.
Pofta buna!