Pappardelle carbonara cu bacon
PrinteazaPappardelle carbonara cu bacon din: bacon, oua, pappardelle, branza pecorino romano si piper.
- 300 g bacon
- 7 galbenusuri
- 1 ou
- 1 punga pappardelle
- sare
- 1 cana de branza Pecorino Romano rasa
- 3/4 linguriţă de piper negru proaspăt macinat
- 3/4 linguriţă de piper roz proaspăt macinat
- 1/2 lingurita piper alb proaspat macinat
Mod de preparare:
Intr-o tigaie potrivita la foc mediu rumeniti baconul pana capata culoare aurie si se topeste grasimea, aproximativ 10 minute.
Transferati baconul intr-un castron mare si se lasa sa se raceasca usor. Într-un castron separat, amestecati împreună gălbenuşurile de ou şi oul.
Între timp, gatiti pastele într-o oală mare de apă clocotită cu sare , conform instructiunilor. Scurgeti, rezervând 1/2 ceasca de lichid.
Adaugati amestecul de ou peste baconul racit. Asezonati cu sare si piper. Puneti pastele intr-un castron mare, adaugati amestecul de bacon cu ou, incorporati branza rasa.
Amestecati usor. Adaugati lichidul ramas de la paste si mai amestecati usor.
Serviti cu branza rasa si piper dupa gust.
Pofta buna!