Friptura de pui cu orez si ciuperci
PrinteazaFriptura de pui cu orez si ciuperci din: pui, lamaie, ciuperci, usturoi, sare, piper, ulei, orez si patrunjel.
- 1 pui
- 1 lamaie
- 1 borcan ciuperci foliate
- 3 catei usturoi
- Sare
- Piper
- 200 ml ulei
- 1 ceasca orez
- Patrunjel
Mod de preparare:
Se transeaza puiul, se spala bine si se pune intr-un castron. Lamaia se taie bucatele, usturoiul se curata. Se pun in blender lamaia, usturoiul, uleiul, sare si piper si pasam pana obtinem o marinata.
Marinada se toarna peste pui, se amesteca bine si se lasa la macerat peste noapte.
Intr-o tava potrivita punem bucatile de pui si restul de marinata, apoi dam la cuptor pentru aproximativ 1 ora. Pentru pregatirea orezului cu ciuperci spalam bine orezul, adaugam sare si piper, ciupercile si dam la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
Serviti friptura de pui cu orez si ciuperci.
Garnisiti cu frunze de patrunjel.
Pofta buna!