Ciorba de macris cu costita afumata
PrinteazaCiorba de macris cu costita afumata din: loboda, macris, ceapa verde, morcovi, radacina de patrunjel, galbenus, smantana, ulei, frunze de marar si patrunjel, sare, piper, costita afumata.
- 1 legatura loboda
- 1 legatura macris
- 1 legatura ceapa verde
- 2 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 1 galbenus
- 2 linguri smantana degresata
- 2 linguri ulei
- cate 1/2 legatura frunze de marar si patrunjel
- sare
- piper
- 100 g costita afumata
Mod de preparare:
Tai costita in fasii subtiri si le le prăjeşti puţin în ulei, în oala pentru ciorbă, la foc mic, întorcându-le pe toate părţile. Cureţi legumele şi le speli. Dai pe răzătoarea mare morcovul şi rădăcina de pătrunjel sau le tai în cuburi.
Tai ceapa în rondele fine şi o adaugi peste costiţă, împreună cu zarzavatul. Stingi cu 1 litru de apă fierbinte, după care laşi să fiarbă împreună timp de 2-3 minute.
Speli loboda şi măcrişul şi le speli. Le tai în fâşii subţiri şi le adaugi în ciorba.
După alte 2 minute, potriveşti de sare şi piper, iei oala de pe foc şi dregi ciorba cu gălbenuş mixat cu smântână. Presari mărarul şi pătrunjelul fin tocate şi acoperi vasul cu un capac, pentru 10 minute, până când verdeaţa îşi răspândeşte aroma.
Pofta buna!