Scoici la tigaie din: scoici, ulei de masline extravirgin, usturoi, vin alb sec, suc de rosii, pasta de rosii, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg de scoici 4 linguri de ulei de măsline extravirgin 4 căței de usturoi tocați 1/2 cană de vin alb sec 1 cană de suc de roșii 2 linguri de pastă […]
Scoici cu sos de capere
PrinteazaScoici cu sos de capere din: capere, stafide, ulei, unt, conopida, sare, piper, nucsoara, otet sherry, scoici, patrunjel.
- 1/3 ceașcă capere + 1 lingura de lichid
- 1/3 ceașcă stafide
- ulei
- 4 linguri unt nesărat
- 1 conopidă, rupta în buchețelele
- sare
- piper
- 1/4 lingurita nucsoara proaspat rasa
- 1 lingură oțet sherry
- 12 scoici
- patrunjel
Mod de preparare:
Se combină caperele, lichidul și stafidele într-o cratiță mică și se adaugă 3/4 cană de apă, se fierb ușor aproximativ 10 minute.
Lăsați amestecul se răcească un pic, apoi pasati intr-un blender.
Se încălzesc ulei si 2 linguri de unt intr-o tigaie mare.
Se adaugă conopida, se condimentează cu sare și piper si se amesteca, gatiti aproximativ 15 minute.
Între timp, reîncălziti sosul ușor și aromati cu nucsoara, oțet, sare și piper.
Intr-o tigaie incalziti putin ulei si 2 linguri de unt rămase. Se condimentează scoicile cu sare și piper și se adauga in tigaie.
Gatiti scoicile pe ambele parti pana se rumenesc. Turnati sosul pe două farfurii, adaugati scoicile si conopida.
Decorati cu patrunjel.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Scoici la tigaie
Scoici cu paste
Scoici cu paste din: paste, scoici, ulei de masline, usturoi, vin alb, suc de rosii, patrunjel, sare, piper. Scoicile sunt un tip de fructe de mare cu un gust dulce și delicat și sunt considerate o sursă excelentă de proteine și nutrienți esențiali. Acestea sunt bogate în minerale importante, cum ar fi fierul, zincul și […]
Paella cu scoici si sofran
Paella cu scoici si sofran din: ardei, dovlecel, ceapa, usturoi, scoici, biban, ulei, rosii, creveti, sofran, orez, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 1 ardei rosu 1 dovlecel 2 cepe 4 catei de usturoi 500 g scoici 1 l supa de peste 4 linguri ulei de masline 1 conserva rosii decojite 400 g orez de rizoto 400 […]
Pofta buna!