Pui cu ghimbir si usturoi
PrinteazaPui cu ghimbir si usturoi din: ulei de arahide, ulei de canola, pui, usturoi, ceapa, ghimbir, piper, dafin, otet de orez, sos de soia, orez.
- 1/4 cana ulei de arahide sau ulei de canola
- 1 pui, taiat bucati
- 2 capatani de usturoi
- 1/2 ceapa, felii
- 1/2 ceașcă ghimbir, felii subțiri
- 10 boabe de piper negru
- 4 frunze de dafin proaspete
- 1 1/2 cani de oțet de orez fără sare și piper
- 1/2 ceasca sos de soia
- orez, pentru servire
Mod de preparare:
Se incinge uleiul intr-o oala mare, adaugati jumătate din pui si rumeniti 10-15 minute. Procedati la fel cu restul de pui. Se adauga usturoiul, ceapa, ghimbir, piper și foile de dafin in oala. Gatiti, amestecand din cand in cand, aproximativ 10 minute.
Adăugați carnea de pui, apoi oțet și soia. Aduceti la fierbere. Acoperiti oala, reduceti focul si se fierbe, amestecand ocazional, aproximativ 45 de minute.
Serviti cu orez.
Pofta buna!