Tort de caise cu martipan

Printeaza

Tort de caise cu martipan din: fructe uscate, cirese, zahar pudra, vin, coniac, coaja de lamaie, suc de lamaie, coaja de portocale, suc de portocale, scortisoara, faina, unt, zahar brun, migdale, oua, sare, condimente, scortisoara, coniac, gem, suc de lamaie, martipan.

Ingrediente:Tort de caise cu martipan

Pentru blat:

  • 750 g amestec de fructe uscate
  • 200 g cireșe
  • 100 g zahar pudra
  • 150 ml vin roșu
  • 100 ml coniac
  • coaja de la 1 lamaie
  • 40 ml suc de lamaie (1 lamaie)
  • coaja de la 1 portocala
  • 160 ml suc de portocale (1 portocala)
  • 1 bat scortisoara
  • 225 g faina
  • 200 g unt nesarat moale
  • 200 g zahar brun moale
  • 100 g migdale
  • 4 oua
  • 1 varf de cuțit de sare
  • 2 lingurite condimente mixte
  • 1 lingurita scortisoara
  • 150 ml coniac pentru insiroparea blatului

Pentru crema:

  • 100 g gem de caise
  • 2 linguri de apa
  • 1 lingura suc de lamaie

Pentru glazura:

  • 500 g marțipan

 

Mod de preparare:

Scoateți coaja de la portocala si lamaie, si apoi stoarceti pana obtineti suc. Intr-o cratița, puneți vinul roșu, coniacul, cuișoarele, batul de scorțișoara, coaja de portocala si sucul, coaja de lamaie si sucul și zaharul pudra.

Fierbeti acest amestec si amestecati pana se topeste zaharul. Dati focul la mic si fierbeti pana se reduce la jumatate. Opriti focul si lasati sa se odihneasca 1 ora.

Apoi strecurati printr-o sita intr-o tigaie, adaugati fructele uscate, ciresele si fierbeti pentru 1 minut. Lasați amestecul să se racească, se toarna intr-un castron, acoperiti cu folie alimentara si lasati peste noapte sa se raceasca.

In ziua urmatoare se incalzeste cuptorul la 170 ° C.

Pune untul moale si zaharul brun intr-un bol mare.

Cu un mixer electric se bat bine. Se incorporeaza oaulele. Apoi faina, sarea și condimentele in castron. Adaugati migdalele, apoi amestecul de fructe racit peste noapte.

Se toarna in formele pentru tort si coaceti aproximativ 2 ½-3 ore.

Faceti testul scobitorii inainte de a scoate din cuptor. Scoateți tort din cuptor și lasați sa se raceasca. Inveliti in folie de aluminiu si pastrati la loc racoros 3 saptamani.

Dupa 1 saptamana turnati 150 ml de coniac in mod egal pe blaturi. Continuati timp de 3 saptamani.

Intr-o tigaie adaugati gem de caise, apa si suc de lamaie. Fierbeti amestecand incontinuu. Apoi se toarna intr-un castron printr-o sita. Presarati zahar pudra, intindeti martipanul si imbracati tortul.

Decorati cu crema de caise.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.