Branza de capra la cuptor cu masline
PrinteazaBranza de capra la cuptor cu masline din: ceapa, usturoi, otet balsamic, sare, piper, ulei de masline, masline negre, rosii, branza de capra.
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri otet balsamic
- sare
- piper
- 10 linguri ulei de masline
- 60 g masline negre (fara samburi)
- 1,2 kg rosii
- 180 g branza de capra
Mod de preparare:
Branza de capra la cuptor cu masline: taie ceapa rondele; se toacă usturoiul. Se amestecă usturoiul într-un castron cu oţet, sare şi piper.
înglobează 8 linguri de ulei de măsline, amestecând, apoi se adaugă rondele de măsline şi de ceapă.
încinge cuptorul la 200°C.
spală roşiile, se curăţă şi se taie pulpa cuburi; se adaugă în castronul cu vinegretă şi se amestecă toate. Se mai potriveşte de sare şi piper şi se repartizează pe 4 farfurii.
taie pe 2 niveluri rondelele de brânză şi se aşază pe o tavă cu hârtie de copt. Se ung cu restul de ulei şi se coc la mijlocul cuptorului 10 minute. Se aşază pe salată şi se serveşte cu oregano.
Pofta buna!