Pui in sos de mustar cu vin
PrinteazaPui in sos de mustar cu vin din: pui, suc de portocale, smatana, vin alb, mustar, usturoi, amidon de porumb, sare si piper.
- 1 pui
- 100 ml suc de portocale
- 100 g smantana
- 100 ml vin alb
- 3 linguri mustar
- 4-5 catei usturoi
- 1 lingura amidon de porumb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puiul se curata de piele si se taie in bucati. Se pune puiul intr-o cratita impreuna cu untul si usturoiul zdrobit si se da la foc mestecand continuu.
Cand carnea a devenit aurie se adauga vinul, sucul de portocale si mustarul, dupa care cratita este acoperita si se fierbe la foc mic timp de 25 minute.
Amidonul se dizolva in cateva linguri de lapte, se adauga smantana. Compozitia se pune in cratita peste pui si se mai fierbe 5 minute. Se condimenteaza mancarea cu sare si piper dupa gust.
Pofta buna!