Conopidă Prăjită Crocantă cu Arome de Usturoi din: conopida, ulei de masline, usturoi, pudra de usturoi, sare, piper, oregano sau patrunjel. Conopida prăjită crocantă este o gustare sau garnitură delicioasă și sănătoasă. Este o alternativă sănătoasă la cartofii prăjiți și poate fi servită ca aperitiv sau alături de alte feluri principale. Ingrediente: 1 conopidă medie, […]
Reteta zilei: Conopida aromata la cuptor
PrinteazaConopida aromata la cuptor din: conopida, ulei de masline, curry, marar, chimen, coriandru, ghimbir, turmeric, sare, piper.
Este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic și potasiu. De asemenea, conține cantități semnificative de fibre alimentare, care susțin digestia sănătoasă.
Conopida conține antioxidanți precum sulforafanul, indolii și gluconafinele, care ajută la combaterea stresului oxidativ și pot juca un rol important în prevenirea bolilor cronice.
Ingrediente:
- 1 conopidă
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingurita curry
- 1½ linguriță de mărar
- 1 lingurita seminte de chimen
- 1 lingurita de coriandru
- 1 lingurita de ghimbir
- 1 lingurita turmeric
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Rupeti conopida buchetele.
Adăugați ulei și mirodenii într-un castron.
Amestecati conopida cu ulei si mirodenii.
Asezati intr-o tava si dati la cuptor timp de 15-20 minute, la 170C, intorcand la fiecare 5 minute.
Serviti conopida calda cu friptura, dupa preferinta.
Conopida aromata la cuptor
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Reteta zilei: Conopida la gratar