Piept de curcan in crusta de ierburi aromatice

Printeaza

Piept de curcan in crusta de ierburi aromatice din: usturoi, sare, ulei de masline, salvie, cimbru, rozmarin, piper, seminte de telina, piept de curcan.

Ingrediente:Piept de curcan in crusta de ierburi aromatice

  • 2 catei de usturoi
  • 1 1/4 lingurite sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite salvie tocata
  • 2 lingurite cimbru tocat
  • 2 lingurite rozmarin tocat
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1/4 lingurita seminte de telina
  • 1 piept de curcan, cu piele

 

Mod de preparare:

Se combină usturoiul și sarea într-un mojar și pasati pana obtineti o pastă omogenă. Se adauga 2 linguri de ulei de masline, ierburi, piper si seminte de telina.

Ungeți pieptul de curcan peste tot cu pasta. Rulati si legati cu sfoara alimentara. Dati la frigider 2 ore. Aduceti la temperatura camerei si lasati sa stea 1 ora.

Incalziti cuptorul la 150C.

Se încălzește o tigaie mare la foc mediu-mare. Adaugati uleiul rămas și se încălzește. Rumeniti pieptul de curcan cate 4-5 minute pe fiecare parte.

Dati la cuptor pentru 1 1/2-1 3/4 ore. Lasati sa se odihneasca 20 de minute.

Indepartati apa si feliati, apoi serviti.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.