Piept de curcan in crusta de ierburi aromatice
PrinteazaPiept de curcan in crusta de ierburi aromatice din: usturoi, sare, ulei de masline, salvie, cimbru, rozmarin, piper, seminte de telina, piept de curcan.
- 2 catei de usturoi
- 1 1/4 lingurite sare
- 3 linguri ulei de masline
- 2 lingurite salvie tocata
- 2 lingurite cimbru tocat
- 2 lingurite rozmarin tocat
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1/4 lingurita seminte de telina
- 1 piept de curcan, cu piele
Mod de preparare:
Se combină usturoiul și sarea într-un mojar și pasati pana obtineti o pastă omogenă. Se adauga 2 linguri de ulei de masline, ierburi, piper si seminte de telina.
Ungeți pieptul de curcan peste tot cu pasta. Rulati si legati cu sfoara alimentara. Dati la frigider 2 ore. Aduceti la temperatura camerei si lasati sa stea 1 ora.
Incalziti cuptorul la 150C.
Se încălzește o tigaie mare la foc mediu-mare. Adaugati uleiul rămas și se încălzește. Rumeniti pieptul de curcan cate 4-5 minute pe fiecare parte.
Dati la cuptor pentru 1 1/2-1 3/4 ore. Lasati sa se odihneasca 20 de minute.
Indepartati apa si feliati, apoi serviti.
Pofta buna!