Salata iceberg cu andive
PrinteazaSalata iceberg cu andive din: cartofi, andiva, salata inceberg, otet, morcov, ulei, sare.
- 500 g cartofi noi foarte mici
- 1 andivă
- 2 ardei capia sau un ardei gras roşu
- 1 salată iceberg
- morcov
- 1 lingură cu oţet de mere
- 2 linguri cu ulei de măsline
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Spală bine cartofii, apoi pung-i la prăjit în baie de ulei. Scoate-i când sunt gata pe hârtie absorbantă. Desfă andiva foaie cu foaie, formând bărcuţele.
Spală şi scurge bine de tot salata, apoi rupe-o, într-un castron, în fâşii subţiri. Curăţă şi taie morcovul bastonaşe subţiri, cu ajutorul curăţătorului de legume, taie ardeii rondele sau fâşii, după cum îţi place.
Pune în fiecare barcuta de andivă puţină salată, câţiva ardei, cartofi şi fâşii de morcov.
Prepară un dressing din oţet, ulei de măsline, sare şi apă, după gust şi stropeşte salata.
Pofta buna!