Tocanita de legume

Printeaza

O reteta de post de tocanita de legume din: cartofi, morcovi, ardei gras, ceapa, vinete, patrunjel verde, pasta de tomate, boia dulce, boia iute si facultativ untdelemn.

Ingrediente:Tocanita de legume

  • un kg cartofi
  • 7-8 morcovi
  • 6 ardei graşi
  • 500 g ceapă
  • 2-3 vinete
  • o legătură de pătrunjel verde
  • o legătură de mărar
  • două linguri de pastă de tomate
  • o jumătate de linguriţă de boia dulce
  • o jumătate de linguriţă de boia iute
  • facultativ: 5 linguri de untdelemn

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală toate legumele. Ceapa se taie mărunt, după care se înăbuşă în puţină apă, cât să se „topească” (dacă este dezlegare, mai întâi se va căli în două linguri de untdelemn). Se adaugă cartofii (tăiaţi în cuburi), morcovii (tăiaţi rondele) şi ardeii (tăiaţi în pătrăţele).

Vinetele se taie felii (cu tot cu coajă) şi se pun puţin pe grătar (ori se prăjesc pe o parte şi pe alta în 3 linguri de untdelemn), pentru a se înmuia şi abia după aceea se adaugă în cratiţă. Se pune apă cât să acopere legumele de două degete.

Se lasă să fiarbă totul, la foc domol, 20-25 de minute, apoi se adaugă sare, piper, boia, pastă de tomate, mărar şi pătrunjel tocat, după care cratiţa se bagă la cuptor, la foc mic, pentru încă 30-40 de minute, să scadă bine zeama.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Buna tocanita, dar fara carnita 🙂 ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.