Chec cu fructe si rahat

Printeaza

Chec cu fructe si rahat din: oua, zahar, unt, lapte, ulei, faina, praf de copt, lamaie, stafide, nuci, rahat, rom.

Ingrediente:Chec cu fructe si rahat

  • 4 ouă
  • 500 g zahăr pudră
  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • 180 ml ulei
  • 600 g făină
  • 2 pliculeţe cu praf de copt
  • 4 linguriţe cu zeamă de lămâie
  • 100 g stafide
  • 100 g nuci
  • 400 g rahat multicolor portocală glasată
  • 1 linguriţă cu rom

 

Mod de preparare:ntr-

Iun castron, freacă gălbenuşurile cu zahărul până se albesc. Adaugă untul şi amestecă energic până obţii o cremă omogenă. Toarnă treptat uleiul şi laptele. Amestecă uşor şi stropeşte cu romul.

Incorporează stafidele, nucile tocate, potocala glasată şi rahatul tăiat cubuleţe.

Presară făina şi praful de copt stins în zeamă de lămâie. La final, adaugă albuşurile bătute spumă. Toarnă compoziţia în două fome de chec unse şi tapetate cu făină.

Lasă la cuptor, la foc moderat, 40-45 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.