Friptura de porc cu sote de ceapa
PrinteazaFriptura de porc cu sote de ceapa din: ulei de masline, rozmarin, mustar, praf de usturoi, sare, piper, friptura de porc, ceapa rosie.
- 2 linguri de ulei de masline plus 1 lingurita
- 4 lingurite rozmarin proaspat, tocat
- 1 lingurita mustar
- ½ lingurita praf de usturoi
- 2 lingurite de sare
- 1 lingurita de piper
- 2 fripturi de porc
- 1 ceapa rosie taiata felii groase
Mod de preparare:
Spalati bine carnea si uscati cu un prosop de hartie, incingeti bine gratarul.
Intr-un castron mic combinati 2 linguri ulei de masline, rozmarin, mustar, praf de usturoi, sare si piper pentru a face o pasta. Frecati fripturile cu pasta pe ambele parti.
Puneti fripturile pe gratar si gatiti cate 2-4 minute pe fiecare parte. Transferati pe un platou si lasati sa se odihneasca cel puțin 10 minute, apoi taiati fasii subtiri. Periati partea de sus a ceapei cu restul de ulei de masline.
Puneti in tigaie, adaugati carnea si gatiti aproximativ 4-6 minute.
Pofta buna!