Scrumbie cu cartofi picanti

Printeaza

Scrumbie cu cartofi picanti din: scrumbii, cartofi, boia, seminte de chimen, ghimbir, praf de chili, ulei, lamai, sare, piper, marar, usturoi, castraveti.

 

Ingrediente:

  • 4 scrumbii
  • 800 g cartofi
  • Boia dulce
  • boia iute
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • ½ lingurita de ghimbir ras
  • 1 varf de lingurita praf de chili
  • Ulei
  • 2 lamai
  • Sare
  • piper
  • marar
  • usturoi
  • Castraveti verzi

 

Mod de preparare Scrumbie cu cartofi picanti:

Cartofii se fierb cu putina sare, se curata de coaja si se lasa sa se raceasca.

Se taie cuburi sau felii mai groase si se pun intr-un castron.

Se presara sare, piper, o jumatate de lingurita de boia dulce, un varf de lingurita de boia iute, semintele de chimen, ghimbirul si pudra de chili.

Se adauga 4 linguri de ulei, se amesteca si se pun intr-o tava.

Se introduce tava in cuptor, se lasa sa se coaca 15-20 de minute la foc potrivit. Se scot cartofii din tava, se aseaza pe un platou si se pastreaza la cald. Scrumbiile se curata, se eviscereaza si se spala.

Se condimenteaza, se aseaza intr-o tava cu putin ulei, felii de lamaie si putina apa. Se introduce tava in cuptor, se tine 25-35 de minute. Se scot din tava, se pun peste cartofi si se presara marar tocat.

Se servesc fierbinti, cu mujdei de usturoi sau salata din castraveti, usturoi si marar tocat, impreuna cu un pahar de Francusa.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Salata de legume cu scrumbie sarata

Salata de legume cu scrumbie sarata din: morcovi, cartofi, mar, usturoi, scrumbie sarata, ulei de masline, verdeata, masline. Ingrediente: 4 morcovi 4 cartofi (fierţi în coajă) 1 măr 4-5 căţei de usturoi 1 scrumbie sărată 3 linguri cu ulei de măsline verdeaţă tocată (busuioc uscat şi pătrunjel verde) 10-14 măsline jără sâmburi   Mod de […]

 

Scrumbie cu sos de lapte acru

Scrumbie cu sos de lapte acru din: scrumbii, mere, ceapa, castraveti, smantana, lapte acru, lamaie, sare, piper, marar. Ingrediente: 2 scrumbii sărate sau afumate 2 mere acrişoare 1 ceapă 4 castraveţi mici cruzi 2 linguri cu smântână 2-3 linguri cu lapte acru 1/2 lămâie sare piper măcinat 4-6 tije de mărar   Mod de preparare: […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.